30 Ekim 2010 Cumartesi

Kavga dövüş hır gür:)


Kümese yeni gelen tavuk, eskilerin kaşını gözünü patlattı, 3 aylık horozumun gözü Rocky filmindeki boksörlerin gözleri gibi kanlı ve şiş. Okuyanınız varsa daha önce bu tavuğun tıpa tıp aynı görünümlüsü yine kümese çok zor alışmıştı, acaba bu uyumsuz bir cins midir nedir. Diğer tavuklar bu tavuğa saldırınca, o da boş durmadı kafa göz patlattı tam anlamıyla. Hemen kümes dışında bir yere almak zorunda kaldım, yoksa birbirlerini öldüreceklerdi, birazdan kümese koyacağım, umarım her şey yolunda gidecek.

3 yorum:

  1. Tavuklar hakkında bilgisi olan birinden aldığım bir bilgiye göre, bu tür renkli süslü tavukların rengi diğer tavuklarca kıskanılıyormuş, o yüzden bu kadar çok saldırıyorlarmış fotoğraftaki gibi tavuklara. Yavrucumun tavuk olduğu halde süslü yeleleri var.

    YanıtlaSil
  2. Hayırlı akşamlar, yeni tavuk aldığınızda kümese gece karanlıkta koyun tavuklar gece olduğunda yeni gelen tavukla kavga etmezler, yeni gelende kümestekilerle fazla dövüşmez. Ayırdığınız zaman birlikte olduklarında yine kavga edecekler. Kümeste lider benim diye her zaman güçlü olan diğerlerini döver. Liderliği kabul edildiğinde kavga gürültü kesilir.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  3. Fuat bey çok teşkkür ederim, bilgiler için. Ama çok kötü kavga ediyorlar, yüzleri kan içinde, bırakırsam birinin ölmesinden korkuyorum. Ama yarın deneyeceğim, kavga etseler bile ayırmıcam kümesten. teşekkürler.

    YanıtlaSil