11 Ekim 2010 Pazartesi

Kanatlılarım

Kırmızı tavuğun adı Zeynep, yumurtlasın diye aldım ama komşular yumurtlamak için çok yaşlı dediler. Yem veya ot yemediği bir ana henüz rastlamadım.


Zeynep, kümesin kraliçesi , gelir gelmez yavru tavuklara postayı koydu.

Bunlar da yavru tavuklar. İyi beslenip toparlanmaları için çok çabalıyorum. Beni gördükleri zaman koşa koşa yanıma gelecek kadar alıştılar bana.

8 yorum:

  1. Çok güzeller, zeynep hanımın kanatlarınımı kesmişler neden kısa? ayrıca yaşlıda değil iyi beslerseniz yumurtaya başlar. Yavrulardan biri horoz heralde diğerleri ise şubat ayında yumurtaya başlar.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. Fuat bey selamlar, tavuklar hakkında bilgisi olan birinin yazması ne güzel. Bana kırmızıyı yani Zeynep'i satan bayan da yumurtlar dedi,alalı 2 gün oldu, ben de inanıyorum yumurtlayacağına, iyi besleniyor, kümesi güneşli bir yerde.
    Küçük olanlar daha 2 aylık değil diye tahmin ediyorum ama emin değilim. Valla inşallah şubatta başlarlar, moralimi yerine geitirdiniz. Teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  3. Kanatlarını ben kestim, bahçe zaten geniş, teli aşıp kaçsın istemedim.

    YanıtlaSil
  4. Tavuklarınız çok güzel ancak yumurtacı cins değiller hint kırmasına benziyorlar. Yumurtlarlar ancak az yumurtlarlar. Ferikler kesinlikle hint maşallah çok güzeller yumurtlamaya başlayınca 15-20 yumurtadan sonra hemen gurka yatarlar. Tavuklarınıza mutlaka karışım yumurta yemi verin. Sadece buğdayla da yumurtlarlar ama çok az sayıda yumurtlarlar.
    Emeklerinize Sağlık

    YanıtlaSil
  5. Thares selamlar,
    Ferik terimini 'yavru' anlamında mı kullandınız, yoksa bir tavuk cinsi mi. Ben bu konuda yeniyim de, pek bilgim yok. Hint tavukları az mı yumurtluyor? Siz, çok yumurtlayan cins olarak hangi tavuk cinsini önerirsiniz?

    YanıtlaSil
  6. cok güzel ya eski bir kümes asigi ben simdi bir firsatim olsa baksam ne güzel olurdu diyorum.
    benim civcivden tavuk diye satin aldiklarim genelde büyüyünce horoza dönüstükleri icin :) yumurta yeme gibi bir sansim olmadi ama cocukken ananemin köydeki evinde sabahlari kümesten yumurtalari alip kahvaltiya yetistirmenin tadi baskadir. ördek bakmakta cok eglencelidir yerin müsaitse bir kac tane al derim. temizligi birazdaha sorundur ama:) anneannemin kümesinde koskoca ici su dolu bir legen vardi tüm gün onlarin yüzmelerini izlerdim. ahhha ahh!!! eski günler

    YanıtlaSil
  7. Sevgili betül,
    ördek de hep aklımda, şimdi sen söyledin ya sürekli alayım diye düşünürüm. Şu an kümesi yeni oluşturuyorum. Tavuklarım ayrı ayrı cinsten olduklarından çok büyük uyum problemleri var. Bir kısmı hint tavuğu, çok saldırganlar. Diğerleri köy tavukları, onlar pasif kalıyor kümeste. Onların uyumlarını sağladıktan sonra belki ördek de alırım:)çok mutlu eder beni:)

    YanıtlaSil
  8. MECMUA-İ MODERN Hint tavugu varsa uyum sorunu hep yaşanıcaktır kanından gelen bi saldırganlık var Hint cinsinde ben şahsen sadece Hint cinsi tavuk ve horoz yetiştiriyorum kendi imkanımla ve onlarla zaman geçirmek çok hoş

    YanıtlaSil